30 des 2019

El-bil informasjon

El- bil informasjon

Søndre Fjeldstad borettslag har nå iverksatt 6 stk. ladeplasser ved garasjeanlegget i Trygve Nilsensvei. Ladeeffekt på hver av disse plassene er 6,9 kwh. Dette er nesten dobbelt så mye effekt som de kommunale plassene i Erling Michelsensvei kan tilby - til sammenligning.

Dette betyr at det vil være betydelig mer effektivt å lade i vårt anlegg.

For å bli registrert som bruker må du registrere deg på systemet ved å gå inn på  www.ladeinorge.no og registrere deg, send så SMS til tlf: 95148081 for å få ytteligere informasjon fra styret.                                        

Kostnader for bruker vil bli som følger: Oppstart  kr. 10.- ,deretter  kr. 15.- pr time så lenge bilen står på ladeplassen.

Styret vil bruke 6 mnd. på å tilegne oss erfaring, både med nivået på kostnadssiden og fakturaintervallene. Vi må få erfaring med bruken før det tas endelig avgjørelse på dette. Vårt borettslag har dermed tilgang på totalt 20 ladeplasser i vårt nærområde.

Fra og med 01.01.2020 er det forbudt å lade El- og Hybrid-biler i stikkontaktene i garasjene og på leieplassene i Erling Michelsens vei. Det skal kun brukes ladekabel med type 2 kontakt ved El-billading som er det som er godkjent for El-billading i Norge og Europa for øvrig.

Vårt anlegg i  garasjene og leieplassene er som kjent beregnet for motorvarmer, og er ikke på noen måte dimensjonert for el-bil lading. Vi har sett flere tilfeller av overbelastning som kunne ha endt katastrofalt. Dette skal etterleves, ellers vil styret måtte iverksette tiltak.

 

Styret