Endret: 31 jan 2017     Opprettet: 19 okt 2016

Rundskriv 2016/11

                                                                                                                       OSLO,  13 10 2016

Rundskriv nr. 11 / 2016

Snømåkere. Borettslaget søker også i år etter snømåkere til våre gangveier og trapper fra 1/11 til 31/3. Lønn som vaktmesterassistent. Ta kontakt med styret  v / Else Berit dersom du er interessert, tlf.  911 27 221      

ALLE beisespann skal leveres tilbake ved garasjen etter at de brukt, enten tomme eller med en skvett i.  Sett dem utenfor traktorgarasjen når du går forbi der.

Søppelkasser.   Dersom det er noe feil med din søppelkasse, så som løst lokk eller ødelagte hjul, ring renholdsverket på tlf. nr. 02 180 og tast deg frem, så fikser de det. 

Lek i garasjeporter.   Styret får meldinger om at barn bruker de motoriserte garasjeportene våre i fellesgarasjene som lekeapparater. Dette er selvfølgelig ikke lov, men det som bekymrer oss er sikkerheten. Hvis noen barn skulle bli skadet så ville det være tragisk. Pass på at porten er gått i lukket stilling før du forlater området ved garasjen eller reiser ut av området.  Vi som brukere har et ansvar for at porten er lukket.

Utekraner.    Høsten er like rundt hjørnet og vi må huske våre vinterforberedelser, så som tømming av utekraner og en sjekk av takrenner er også noe som bør gjøres før vinteren setter inn. Styret har verktøy som gjør den jobben enklere. Ta kontakt hvis det er behov for å låne dette.  Instruksjon for tømming av utekran, se "Vinterforberedelser" nedenfor. 

Rydding i våre nærområder.  Styret får henvendelser om rot langs våre husvegger. Hvitevarer og annet skrot som står ute i lange tider før det blir fjernet. Dette er ikke akseptabelt da din bakside jo er en annens framside.     Sørg for å få det kjørt bort, da vi har henger til utlån for sånne ting og Elkjøp er ikke langt unna.

Styret

 

Vinterforberedelser

Stenging av utekran

For å unngå frostskader, er det viktig at utekranene nå stenges.

1. Steng stoppekran for utevann inne i huset (opprinnelig kran, rødt ratt)

2. Åpne kranen ute

3.  Skru ut tappepluggen ute

4. Skru ut pluggen inne - dvs. pluggen i et røret hvor stoppekranen sitter

5. Blås inn i røret til det er tomt for vann. Husk at rester av vann i kraner og rør kan gi frostskader.

6. La pluggene være ute hele vinteren. Ansvaret for forsvarlig stenging kommer inn under leilighetens indre vedlikehold. En må derfor være klar over at reparasjon av skader som skyldes frosne rør, vil påføre beboer kostnader.

7. Dersom du er usikker på hvorvidt du har fått ut alt vannet, kan du låne kompressor. Dette gjelder spesielt A- og F-leilighetene som har vannrørene i etasjeskillet.