3 sep 2019

Rundskriv 2019/05

Oslo, 28.08.2019

 

Rundskriv nr. 05 / 2019

 

--.   Avlesning av garasjestrøm 2019 

 

Datoen for avlesning av strømmåler i garasjen var 15  juli 2019.  Men på grunn av ferietid har vi forlenget denne frist fram til 2 september 2019. Det er fortsatt noen som IKKE har levert inn sin avlesning. Få dette gjort umiddelbart,  innen mandag  2 september så unngår du gebyr for avlesning som styret må utføre for deg.

Dersom styret må avlese din strømmåler blir et gebyr på kr. 200,- lagt til på din faktura, uansett om du har brukt strøm eller ei.

 

--.   Beising av dører og vinduer

 

Styret observerer at det er enkelte enheter som ikke har beiset dører eller vinduer ved siste beiserunde. Få dette gjort mens det fortsatt er litt sommer hos oss. Har du ikke beis, så be om det fra styret. Vi har på lager i garasjen.  

 

--.    Ventilasjon av våre boenheter

 

Styret erfarer at ved rehabilitering av våtrom så fjernes ventilasjonen ut fra våre boenheter ved at det reduseres i utluftingskanaler fra våtrom, som gjerne erstattes av en motorstyrt ventil som er i bruk når rommet er i bruk.      Dette er ikke utlufting nok fra våre hus og fukt i leiligheten blir resultatet, med påfølgende sopp og råte som et resultat over tid. Det er ikke sunt å bo i slike omgivelser. Et annet resultat av dette er at det dugger på vinduer i vinterhalvåret og man tror da det er noe feil med vinduene. Ventilasjonen er nøye utregnet ved byggingen av våre hus og den er nok ikke overdimensjonert vil vi anta. Er du i tvil ved planlegging av rehabilitering, ta kontakt med styret for veiledning.

 

--.    Busker som vokser langs våre interne veier

     

Sommeren i år har vært en fin sommer for planter og vekster. Vi ser derfor at diverse busker vokser over evne. Få derfor disse beskjært så de ikke henger ut i veien. Større kjøretøy har problem med å kjøre enkelte steder på grunn av smal veibredde. De subber inn i speil og hindrer sikt for den som kommer kjørende i forhold til de forskjellige innganger langs veiene. 

 

 

Styret